Malay Tuition​

info@tuition-agency.com.sg

+65 96684298

Learn Malay

Bahasa Melayu ialah bahasa kebangsaan di Brunei, Malaysia dan Singapura. Bahasa Melayu dialek Melayu yang dituturkan di Singapura.

Bahasa Melayu yang kaya dengan pelbagai variasi wajib kita guna mengikut later, wadah dan topik perbincangan dan berkembang melalui tiga tahap perkembangan yaitu penulisan, pembakuan dan permodenan

Bahasa Melayu merupakan bahasa aglutinaf bermaksud makna perkataan boleh diubah dengan menambah imbuhan tertentu. Umumnya, kata dasar atau kata akar terdiri daripada kata kerja.

Tuition Agency Singapore

Finding Malay Hard? Talk to us.​

Let us know a little about your child’s learning needs and/or difficulties. We will provide you with a non-obligatory quote within 24 hours

View Tutor Profiles

Bina pada Prinsip

Mempelajari Korikulum Bahasa Melayu untuk memperkukuhkan keupayaan pelajar berinteraksi secara lisan dan penulisan.

Belajar pada Kadar yang betul

Tutor tutor yang berpegalaman mengajar mata mata pelajaran Bahasa Melayu di semua peringkat mengikut kadar tahap pelajar itu sendiri.

Pengekalan Pengetahuan

Pembelajaran yang berkesan di samping mewujudkan sesuatu ilmu dari awal. Izinkan tutor tutor kami until bergabung menunjukkan kepada anda bagaimana.

Amalan untuk Memperbaiki

Mempraktikan teori untuk mengukur pemahaman dengan cara mudah melalui latihan yang diberikan.

Matlamat untuk Mencapai

Menetapkan matlamat jangka pendek dan jangka panjang dan memberikan dorongan yang diperlukan untuk kemajuan pelajar.

Perkongsian Berkesan

Kami berusaha untuk mencapai perkongsian pembelajaran pelajar dengan ibu bapa. Ini penting untuk kesejahteraan akademik para pelajar.

Cemerlang

Penguasaan bahasa Melayu yang baik boleh mempersiapkan anda untuk pelbagai kerjaya yang cemerlang! Jika anda suka membaca, menulis dan berkomunikasi, maka bahasa Melayu akan menarik minat anda. Di samping itu, aplikasi bahasa Inggeris ada di mana-mana dan latar belakang yang kuat dalam bahasa Melay dapat membantu anda dalam banyak kerjaya yang berbeza.

Menguasai bahasa Melayu tidak datang mudah. Ia memerlukan kegigihan, masa & usaha untuk berdedikasi ke arah pembelajaran.Untuk membantu anak anda mengembangkan pemahaman yang mendalam tentang bahasa Melayu, anda harus mempertimbangkan untuk mendaftarkan mereka dalam Tuisyen Melayu 1 hingga 1 yang berkualiti. Tutor Melayu Terbaik boleh didapati dengan bayaran yang berpatutan. Agensi Tuisyen # 1 Singapura boleh membantu anda dalam hal ini.

Cabaran

Mencapai gred yang baik dalam bahasa Melayu memerlukan lebih daripada sekadar menghafal kata-kata dan cuba menggunakannya dengan berkesan. Ia juga memerlukan pemahaman tentang prinsip asas, pemikiran kritis, dan kemahiran menulis. Setiap peringkat bahasa Melayu memerlukan ilmu yang diperoleh di semua peringkat sebelum ini.

Di Singapura, terdapat banyak Tutor Melayu ternama yang menawarkan Tuisyen Melayu Rendah, Tuisyen Melayu PSLE, Tuisyen Melayu Menengah, Tuisyen Bahasa Melayu Peringkat O, Tuisyen Melayu IP & A Peringkat Tuisyen Melayu. Tutor Pakar ini mempunyai pengetahuan dan kemahiran untuk memberikan teknik yang betul untuk belajar &berjaya dalam bahasa Melayu. Kami mempunyai Tutor Melayu yang sesuai untuk anda.

Rancang

Untuk membantu pelajar yang bergelut menghadapi masalah bahasa Melayu, sebaiknya libatkan Tutor Rumah yang berkebolehan. Interaksi peribadi secara bersemuka tidak boleh ditiru walaupun di sekolah cemerlang yang ditadbir oleh Kementerian Pendidikan Singapura. Sifat individu Tuisyen Rumah menggalakkan hasil pembelajaran yang terbaik

Kelas besar menyebabkan ramai pelajar tidak dapat mengatasi atau mengikuti kandungan mata pelajaran yang mencabar. Guru kelas tunggal tidak boleh selalu mengarahkan perhatian yang diperlukan kepada semua 25 atau 30 pelajar. Agensi Tuisyen Terbaik Singapura akan dapat mencari anda Tutor Bahasa Melayu yang berkesan untuk mengisi semua jurang pembelajaran dalam bahasa Melayu. Tindakan segera pergi jauh ke arah kemahiran!

×